WAT DOET MARION VAN DER VOORT

Dagvoorzitter

Het onafhankelijk leiden van bijeenkomsten waar weerstand en emotie een rol kunnen spelen, is de specialiteit van Marion van der Voort. Dit doet zij zowel offline als online. Marion werkt ook als dagvoorzitter van congressen, ze leidt bedrijfsbijeenkomsten en is inzetbaar als debatleider.

Bij online bijeenkomsten spelen we geen live-bijeenkomst na. Marion zoekt in gesprekstechniek en in aanvullende apps naar manieren om de voordelen van online voluit te benutten. Online biedt kansen om nieuwe doelgroepen te bereiken, échte interactie te bevorderen en efficiënt inbreng op te halen van mensen die anders misschien hun mond niet open doen.

Als gespreksleider denkt Marion mee over de vorm van de bijeenkomst. Ze stelt zich op tussen publiek en organisatie en kiest vaak voor vraaggesprekken boven presentaties. Emoties leidt zij in goede banen door iedereen serieus te nemen, duidelijk de rol van gespreksleider te nemen en waar mogelijk wat plezier in het gesprek te brengen. Marion is pas tevreden als niet alleen de organisatie maar ook de bezoekers, ondanks verschil van mening, terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

Interim

Als interim adviseur was Marion betrokken bij gemeentes, waterschappen en bijvoorbeeld infrastructurele projecten zoals Zuidas.

Bij gemeentes was ze interim manager van de afdeling communicatie, reorganiseerde ze een afdeling, was ze projectadviseur en adviseur van burgemeesters en wethouders. Bij diverse organisaties ontwikkelde ze een visie op de communicatie en participatie en stuurde ze de organisatie aan om te zorgen dat het team was ingericht voor een specifieke opdracht of voor toekomstige werkzaamheden.

Gebiedscommunicatie

Marion is tevens directeur en eigenaar van Bureau voor Gebiedscommunicatie. In het hele land werkt zij aan participatie en omgevingscommunicatie. Collega’s, overheden en ontwikkelaars schakelen haar in als gespreksleider voor online en live bijeenkomsten.

Adviseur

Haar ervaring als adviseur bij projecten, organisaties en bestuurders stelt Marion in staat om zich als adviseur of teamleider in korte tijd de materie eigen te maken. Bij diverse gemeentes functioneerde ze enkele maanden als adviseur en woordvoerder van de burgemeester op een moment dat er op korte termijn ervaren versterking nodig was. Dit deed ze ook als woordvoerder van de Commissaris van de Koning bij een provincie.

Bij diverse bedrijven functioneert Marion als adviseur op projectbasis. Ze kent de mensen en de bedrijfscultuur waardoor ze zonder inwerken als adviseur kan optreden en de uitvoering van projecten ter hand neemt zodra versterking of expertise nodig is.

Met haar kennis over het werk van de curator in faillissementen is zij ook regelmatig woordvoerder voor curatoren in faillissementen met veel persaandacht. In de crisisjaren na 2008 schreef zij over communicatie bij faillissementen het boek ‘Het Fwoord’.