OVER MARION VAN DER VOORT

Fabienne Bosschieter Programmamanager Gemeente Zuidplas
Ze kan als geen ander balanceren
De warmtetransitie is een complex onderwerp en leidt tot gemengde gevoelens bij onze inwoners en veel emotie. Marion weet met haar aanpak de participatieavonden in goede banen te leiden. Ze kan als geen ander balanceren en de ruimte geven aan zowel het verhaal van de sprekers, als de meningen in de zaal. Ze is niet bang om de ruimte te geven aan kritische geluiden, terwijl ze in staat is om de sfeer goed te houden. Ze beheerst het vak van gespreksleider uitstekend in de zaal, maar ook bij digitale bijeenkomsten.
Fleur Imming Directeur VPTZ
Als dagvoorzitter het gezicht van het congres
Bij ons jaarcongres met bijna 700 bezoekers, onder wie Koningin Maxima, moest alles goed gaan. Vakkundig en met souplesse leidde ze alle onderdelen van de bijeenkomst. We ontvingen achteraf veel complimenten van bezoekers over haar werk.
Sjoerd Potters Burgemeester De Bilt
Bijeenkomsten over bijzonder gevoelige onderwerpen
Marion heeft voor ons bijeenkomsten geleid over bijzonder gevoelige onderwerpen die een emotioneel effect hadden op de zaal. Daarbij heeft zij met een merkbaar overwicht als onafhankelijk voorzitter de avonden in goede banen geleid. Het was voor iedereen duidelijk dat zij boven de materie stond. Als dat gewenst was vroeg zij door, ook bij pijnlijke kwesties. Hiermee zorgde ze ervoor dat er rust bleef in de zaal, ondanks de emotionele lading van de avond.
Bertil Rebel Gemeente Barneveld
De materie heel snel eigen gemaakt
Marion heeft zich de materie niet alleen heel snel eigen gemaakt, maar deed ook waardevolle suggesties om de avond (ondanks het spannende karakter ervan) tot ieders tevredenheid te laten verlopen. Alle partijen (niet in het minst de bewoners zelf) hadden de terechte indruk dat Marion zich als een onafhankelijk gespreksleider opstelde, kritische vragen durfde te stellen en daardoor ook de juiste antwoorden wist te krijgen.