Wie is Marion van der Voort

 • Profiel

  Met 30 jaar ervaring is Marion van der Voort bedreven als adviseur bij projecten, overheden en bestuurders. Altijd met communicatie als vertrekpunt maar dat vakgebied is breed. Communicatie is een middel om andere doelen te bereiken. Zij kent het klappen van de zweep waar het gaat om organisatieveranderingen, crisiscommunicatie, het aansturen van teams, betrekken van partijen met weerstand, organiseren van de uitvoering, mediawoordvoering en voorzitten van bijeenkomsten waar het lastig kan worden.

  Marion van der Voort is tevens eigenaar van Bureau voor Gebiedscommunicatie en auteur van het Fwoord over communicatie bij faillissementen.

 • Ervaring

  Na haar werk als verslaggever (jaren 80) en communicatieadviseur voor gemeentes (jaren 90) begon zij in 2000 als zelfstandig professional. In 2009 richtte ze Bureau voor Gebiedscommunicatie op naast haar overige werkzaamheden.

  Marion was verantwoordelijk voor de communicatie van tal van grote en kleinere projecten, adviseerde burgemeesters en wethouders en reorganiseerde afdelingen. Zij traint bestuurders, collega’s en managementteams in omgang met de media, interviewen en presentatietechnieken. Ze springt in als mediawoordvoerder en is interim-adviseur voor bestuurders en projecten.

  Als dagvoorzitter heeft Marion honderden bijeenkomsten geleid. Vaak bijeenkomsten waarbij weerstand een rol speelt. Maar ook grotere congressen, debatten, talkshows, persconferenties en bedrijfsbijeenkomsten leidt zij kundig en energiek.

sign2

HEEFT U EEN DAGVOORZITTER NODIG?